ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 26-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ “ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ”

ΘΕΡΙΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

26 – 30 Αυγούστου, 2016 – Θεσσαλονίκη

ΈΔΡΑ UNESCO ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής Για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει θερινό σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη για δικηγόρους, δικαστές, εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, επαγγελματίες και φοιτητές με θέμα την «Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ευρώπη με έμφαση στα δικαιώματα των προσφύγων».

Τα μαθήματα θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα από 10 εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς από την Ευρώπη και την Ελλάδα στην κλιματιζόμενη Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 26 – 30 Αυγούστου, 2016. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 40 διδακτικές ώρες και προσφέρει 3 εξωσχολικές μονάδες ECTS στους συμμετέχοντες. Το ωρολόγιο πρόγραμμα -που θα ανακοινωθεί σύντομα- θα πραγματοποιείται τις καθημερινές Παρασκευή και Δευτέρα από τις 14.30 μέχρι τις 21.30, το Σάββατο από τις 10.30 μέχρι τις 18.30 και την Κυριακή από τις 15.00 έως τις 21.45.

Το θερινό σχολείο αποτελείται από πέντε θεματικούς κύκλους και τις αντίστοιχες διαλέξεις, οι οποίες είναι:

  • Διεθνείς και Περιφερειακοί Μηχανισμοί Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Π. Νάσκου Περράκη: «Η Διεθνής και Περιφερειακή Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: το παράδειγμα των προσφύγων»

  • Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

D. Rajska: «Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου – Το δικαίωμα σε Δίκαιη Δίκη και το Δικαίωμα Ασύλου»

Ι. Παπαδόπουλος: «Η ελευθερία της Έκφρασης»

  • Τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα στην ΕΕ και η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Λ. Παπαδοπούλου: «Ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων»

Ε. Αλεξανδροπούλου: «Η Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην Ε.Ε»

  • Απαγόρευση Διακρίσεων με έμφαση στα Δικαιώματα των LGBT

Δ. Αναγνωστοπούλου: «Η νομοθεσία και νομολογία του ΕΔΑΔ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την Απαγόρευση των Διακρίσεων»

Α. Τρυφωνίδου: «Τα Δικαιώματα των LGBT στην Ευρώπη»

  • Πρόσφυγες, Μεινότητες, Ομάδες, Πολιτισμικά Δικαιώματα

Ν. Γαϊτενίδης: «Πολιτισμικά Δικαιώματα στην Ευρώπη» και «Μεινότητες, Αυτόχθονες Πληθυσμοί και Ομάδες: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα»

Ι. Παπαβασιλείου – Αλεξίου: Εργαστήριο με θέμα τις «Διαπολιτισμικές Ικανότητες σχετικά με την Συμβουλευτική σε Ευπαθείς Κοινωνικές ομάδες»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο φυλλάδιο

SUMMER_SCHOOL_Unesco_Human_Rights_NEW-2

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 250 ευρώ, ενώ οι φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων πληρώνουν μόνο το ποσό των 200 ευρώ. Το κόστος περιλαμβάνει: το κόστος συμμετοχής, όλα τα συνεδριακά έντυπα (θα σταλούν με e-mail), το πάρτυ καλωσορίσματος, τα διαλείμματα με καφέ και ελαφρύ φαγητό, τις εξετάσεις καθώς και τα πιστοποιητικά. (Μείωση 10% στα δίδακτρα θα δοθεί σε εγγραφή 2 ατόμων). Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις.

 

Το Θερινό Σχολείο θα δώσει δύο υποτροφίες υπό τον όρο πως θα υπάρξουν συμμετοχές άνω των 20 ατόμων και οι υποψήφιοι θα δείξουν μεγάλο ακαδημαϊκό ενδιαφέρον και επιδόσεις, καθώς και απόδειξη της οικονομικής τους στενότητας. Η υποτροφία καλύπτει μόνο το κόστος συμμετοχής.

 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 22 Αυγούστου, 2016. Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα υποβολής αιτήσεων (στα Αγγλικά)

application-form26-30Αυγ

και στη συνέχεια να τη στείλετε με e-mail στο danag@uom.gr ή desantonop@gmail.com.

 

Συμπληρώστε την αίτησή σας ΤΩΡΑ!

 

Για αιτήσεις και πληροφορίες, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε desantonop@gmail.com, +30 2310 891 442 και +30 6906 762 857